Bestill trygt – reis trygt

Lofoten Coastal Cruise (vinter)

Verdens vakreste kystcruise

Velkommen til verdens vakreste øyrike, Lofoten! M/S Quest ligger klar til å utforske et av de aller flotteste områdene i nord, ut fra Lofotens hovedstad – Svolvær.

Fra 19 900,- p.p.

Lofoten Coastal Cruise

Opplev verdens vakreste øyrike på vinteren!

Bli med på et fantastisk vintercruise 14. og 19. mars 2022 og opplev verdens vakreste øyrike Lofoten og Hamarøy, med besøk til destinasjonene Svolvær, Henningsvær, Borg, Reine og Hamarøy.

Vi seiler på det komfortable ekspedisjonsskipet M/S Quest og kommer tett på naturen, fjordene, dyrelivet, fiskeværene, lokalbefolkningen, kulturen, og opplever det fantastiske vinterlyset man kun får på denne tiden av året. Er vi heldige opplever vi også det magiske nordlyset som danser samba med stjernene på vinterhimmelen.

6 dager og 5 netter, hvorav 1 natt i Svolvær før seilasen, 4 netter om bord i MS Quest, med cruise og spennende program om bord og på land.

Skip M/S Quest
Overnatting Hotellrom / lugarer
Varighet 6 dager og 5 netter, hvorav 1 natt i Svolvær og 4 netter på MS Quest, 4 dager med sightseeing, 2 dager reise/transfer til/fra Svolvær
Språk Engelsk / norsk / tysk
Passasjerer 54
Avgang 14. - 19. mars 2022
Fullpensjon Arctic Adventure Cuisine
Pris Fra 19.900,- p.p.
Ikke inkludert Flybilletter, alkohol og mineralvann
Betalingsbetingelser Se vilkår
Hva er inkludert?

Dette er inkludert i prisen!

Varighet 6 dager
Overnatting 5 netter
4-dagers fjord cruise
Alle måltider inkludert
Skreddersydde lunsjer
Gratis kaffe, te, frukt
Skip / tenderbåt / buss
Sightseeing og miniforedrag
Guidede turer
Inngangsbilletter
Lofoten Coastal Cruise

8 gode grunner til å dra

Norwegian Adventure Company

Nordnorsk natur

Nordnorsk natur er uslåelig vakker, og vi tør påstå at Lofoten er vakrest i verden.

Norwegian Adventure Company

Fjordene

Å seile inn de Arktiske fjordene i Nord-Norge vinterstid er noe helt unikt.

Norwegian Adventure Company

Nordlys og dyreliv

Er vi heldige får vi se det spektakulære nordlyset, havørn hval i løpet av turen.

Norwegian Adventure Company

Seilas langs verdens vakreste kyst

En fantastisk seilas langs Nord-Atlanteren med Lofotveggen som et av høydepunktene.

Norwegian Adventure Company

Lokal kultur og historie

Opplev det fremste Nord-Norge har å by på av kunst, kultur, litteratur og vikinghistorie.

Norwegian Adventure Company

Autentiske fiskevær

Opplev Svolvær, Henningsvær og Reine som høydepunktene på turen.

Norwegian Adventure Company

Lokale matopplevelser

Arctic Adventure Cuisine er vårt matprogram utviklet av Bocuse d’Or coach Gunnar Hvarnes med de beste lokale råvarene fra regionen vi seiler i.

Norwegian Adventure Company

Boutique & Bærekraftig

M/S Quest er vår flytende lodge, med kun plass til 54 gjester, guider, crew og vertskap fra Norwegian Adventure Company.

Ruta og destinasjonene

Nordnorske perler på en snor

På dette cruiset opplever du noen av Nord-Norges fineste perler i verdens vakreste øyrike.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Første dagen seiler vi fra Svolvær ut i Vestfjorden mot Henningsvær, og opplever den fantastiske naturen og Lofotveggen. I Henningsvær kommer vi tett på livet i været, og lærer om Norges lengstlevende eksportvare, fiskeriene og tørrfiskproduksjonen, samt opplever lokal kunst og kultur.

Deretter går seilasen videre til Gravdal i Lofoten med besøk på fantastiske Lofotr vikingmuseet og vikingsetet på Borg. Her opplever vi hvordan vikingene levde for 1000 år siden. På ettermiddagen seiler vi videre langs Lofotveggen til Reine som ligger helt syd-vest i Lofoten. Her opplever vi Eva Harr sin fargerike kunst, kommer tett på lokalbefolkningen og hører hvordan livet på Reine fortonet seg for hundre år siden, samt besøker kulinariske Sakrisøya.

Deretter setter vi kursen nordover ut i Vestfjorden, og seiler mot Hamarøy og Knut Hamsuns rike for å besøke Hamsunsenteret, før vi seiler tilbake til Lofoten og Svolvær gjennom Raftsundet og Trollfjorden.

En seilas i det arktiske Nord-Norge midt på vinteren er noe helt spesielt, når lyset er på vei tilbake etter måneder med mørketid. Vi seiler mellom destinasjonene på ettermiddagene og kveldene, under stjernehimmelen og nordlyset, mens vi nyter lokal mat tilberedt av noen av Norges ypperste kokker.

Vi ligger for anker hver natt slik at alle sover godt, før vi på dagtid besøker pittoreske fiskevær og destinasjoner, opplever lokal kultur, historie, kunst og den gjestfrie befolkningen.

Seilingsrute

Nord-Norge i et nøtteskall

Vi seiler innom disse destinasjonene på Lofoten Coastal Cruise:

 1. Svolvær
 2. Henningsvær
 3. Gravdal / Borg
 4. Reine
 5. Hamarøy
Dag for dag

Program

Dag 1

Svolvær, Lofotens hovedstad

Velkommen til verdens vakreste øyrike! På ankomstdag sjekker du inn på Scandic Hotel Svolvær som ligger sentralt i Svolvær havn. For gjester som ankommer tidlig på dagen anbefaler vi en sightseeing i sentrum av Svolvær, lunsj på et av de mange gode, lokale restaurantene på brygga med pålagt bryggesleng!

Det offisielle programmet starter 20:00 hvor vi har et velkomst og informasjonsmøte i resepsjonsområdet på Scandic Hotel Svolvær. Her møter du guider og medpassasjerer til en første, hyggelig kveld.

Dag 2

Henningsvær og Lofotfiske

Tema

Fiskerihistorie, tørrfiskens betydning, lokal kunst og kultur.

Opplevelse

Bli med på en seilas langs Lofotveggen Svolvær-Henningsvær! Værvandring med kunst og kultur i Henningsvær.

Dag 2 i korte trekk

 1. Vi seiler fra Svolvær 10:00, sydover langs Lofotveggen mot Henningsvær, og kaster anker utenfor været på formiddagen.
 2. Vi besøker det autentiske og pittoreske fiskeværet Henningsvær.
 3. Opplever tørrfiskindustrien, vær-vandring, lokalt håndverk og kunstgalleriene KaviarFactory og Lofotens hus.
 4. Lunsj i Henningsvær.
 5. Vi kaster loss fra Henningsvær på ettermiddagen og seiler sørover.
 6. Middag fra Arctic Adventure Cuisine.
 7. Foredrag om bord: bosetninger i Lofoten, lokal vikinghistorie
 8. Kaster anker utenfor Gravdal tidlig kveld

Lofotfiske. I perioden januar til april foregår det myteomspunne Lofotfiske, en tradisjon som strekker seg hundrevis av år bakover i tid, og som fortsatt i dag er Norges lengstlevende industrielle eksportvare. I hundrevis av år har lokale og tilreisende fiskere kommer til Lofoten på skreifiske, og de små fiskeværene yrer av liv når hundrevis av små sjarker fyller opp havnene.

Hver morgen klokken 06:00 seiler de ut i Vestfjorden for å “hente hjem skreien”. På 1930 tallet var mange av havnene i Lofoten så fulle av fiskebåter og sjarker at man kunne gå tørrskodd fra den ene siden av havnebassenget til den andre, som på bildet under fra Henningsvær som vi skal besøke.

Om ettermiddagen kommer båtene tøffende tilbake til fiskebrukene for å levere fisken, som blir sløyet og hengt på fiskehjell for å bli til tørrfisk, eller sendt sørover, og ut i Europa og resten av verden.

Lofoten i et nøtteskall. Når vi besøker dette vakre fiskeværet, som ligger ute i havgapet i Vestfjorden, kommer vi tett på den nordnorske fiskerihistorien. Gjennom møte med lokale fiskere, får vi innblikk i verdikjeden, teknikker, og hvor viktig fisket og tørrfisken har vært for regionen i hundrevis av år. Henningsvær ble i hovedsak befolket i løpet av 1700-tallet, og er bygd opp på holmer og skjær med moloer og utfyllinger, omkranset av hav på alle kanter.

Etter at flere forskjellige væreiere hadde hatt base her, kjøpte Henrik Drejer Henningsvær for 6 000 speciedaler i 1842. Under hans ledelse befestet været sin posisjon som Lofotens viktigste fiskevær med sykestue, fiskerilege, kapell og fyr. Fisket og turisme er i dag de viktigste bærebjelkene for økonomien i Lofoten og Henningsvær.

Henningsvær er et fiskevær med et levende kulturlandskap, med to fantastiske kunstgallerier – Kaviar Factory (moderne internasjonal kunst) og Galleri Lofoten Hus (det nord-norske nasjonalgalleriet), samt lokale glassblåsere, fotografer og annet kunsthåndverk. Vi besøker begge galleriene og opplever spennet fra norske nasjonalromantiske kunstnere til ledene internasjonale moderne kunstnere.

Dag 3

Vikingsetet på Borg

Opplevelse

En vakker seilas langs Lofotveggen fra Gravdal til Reine.

Tema

Bosetninger i Lofoten, lokal vikinghistorie.

Dag 3 i korte trekk

 1. Vi besøker det berømte Lofotr Viking museum og vikingsetet på Borg.
 2. Opplever hvordan vikingene levde for 1000 år siden med omvisning.
 3. Lunsj-gilde i langhuset på Borg.
 4. Vi seiler fra Gravdal mot Reine på ettermiddagen.
 5. Middag fra Arctic Adventure Cuisine.
 6. Foredrag om bord: livet på Reine for 100 år siden, Eva Harr kunst.
 7. Kaster anker ved Reine tidlig kveld.

I mer enn 1000 år var det rike høvdingsetet på Borg i Lofoten gjemt og glemt. Når bonden satte plogen i jorda i 1981 dukket vakre glasskår og sjelden keramikk opp i plogfurene bak traktoren. Dette var starten på en arkeologisk sensasjon. Ikke bare var det verdens største langhus som ble avdekket og utgravd, de unike funnene vitnet om at her hadde det bodd en mektig høvding – en høvding med utstrakt kontakt med andre, mektige steder i Europa.

Vi blir kjent med en viktig del av Lofotens kulturarv – vikingtiden på Borg og med Lofotrs helt spesielle posisjon nasjonalt og internasjonalt for mer enn 1000 år siden. I yngre jernalder (550-1030 e.Kr) hadde Borg alt vært et viktig senter i flere hundre år.

Den eldste versjonen av høvdinghuset ble bygget på 500-tallet, og var alt da del av stedets lange kontinuitet som sosialt og religiøst maktsentrum. På Borg i Lofoten opplever vi vikingtiden i et levende miljø. Kjenner lukten av tjære og bål. Smaker maten, hører historiene. Vikingene har ventet på deg i Lofoten i mer enn 1000 år.

Dag 4

Pittoreske Reine, kunst og røkt kval

Opplevelse

Seilas inn vakre Kirkefjorden.

Tema

Livet på Reine for 100 år siden, Eva Harrs kunst, besøk på Sakrisøya

Dag 4 i korte trekk

 1. Besøker fiskeværet Reine og lærer om livet på der for 100 år siden.
 2. Besøke Eva Harrs kunstgalleri.
 3. Seiler inn Kirkefjorden.
 4. Besøker Sakrisøya og Anitas Sjømat for lokale delikatesser.
 5. Kaster loss fra Reine på formiddagen.
 6. Middag fra Arctic Adventure Cuisine!
 7. Foredrag om bord: Knut Hamsun og Hamarøy.
 8. Kaster anker utenfor Hamarøy tidlig kveld.

Bilde av Reinefjorden tatt fra Reinehalsen, er kanskje det mest fotograferte motivet i Lofoten, og ikke uten grunn. Dette lille pittoreske fiskeværet med litt over 300 innbyggere, ligger helt syd-vest i Lofoten og er omgitt av dramatiske fjell, smale fjorder og storhavet rett utenfor moloen.

Vi går i land på Reine og opplever hvordan livet var der for 100 år siden. Vi vandrer rundt i været og besøker den lokale kirken, og drikker kaffe med de lokale. Vi besøker Eva Harr galleriet og opplever den nordnorske kunstnerens malerier med fantastiske fargepaletter.

Avslutningsvis seiler vi inn i Kirkefjorden før vi går i land på Sakrisøya og besøker Anitas Sjømat som er en av leverandørene til vårt Arctic Adventure Cuisine. Anita er kjent for sin fantastiske røkelaks, tørrfisk snack, og røkt hval – eller kval som man sier i Lofoten. Vi må jo selvfølgelig smake på stedets lokale spesialiteter.

Dag 5

Knut Hamsuns litteratur

Opplevelser

Seilas Reine-Hamarøy og Hamarøy-Harstad. Besøk på Norges nasjonale senter for forfatteren Knut Hamsun.

Tema

Stor norsk litteraturhistorie – Knut Hamsuns rike.

Dag 5 i korte trekk

 1. Besøke Hamsun senteret på Hamarøy.
 2. Vi kaster loss tidlig på formiddagen.
 3. Lunsj om bord fra Arctic Adventure Cuisine.
 4. Foredrag om bord; lokal historie, kultur og natur.
 5. Ankomst Harstad klokken 16:00.

Knut Hamsun (1859-1952) er en av Norges mest kjente forfattere gjennom tidene. Han regnes som en av det 20. århundres mest innflytelsesrike litterære stilister, og står for mange som opphavet til den moderne roman- Han ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 1920. Hamsuns forfatterskap strekker seg over mer enn 70 år og viser variasjon med hensyn til tema, ståsted og miljø. Han utga flere enn 20 romaner, diktsamlingen Det vilde Kor, noveller, noen lite spilte skuespill, en reiseskildring og noen essay og debattartikler i dagspressen. Hans gjennombruddsroman var Sult fra 1890.

Som yngre forfatter opponerte han mot realismen og naturalismen. Han argumenterte for en diktning med vekt på det uforutsigbare og irrasjonelle, de «Sælsomme Nervevirksomheder, Blodets Hvisken, Benpibernes Bøn, hele det ubevidste Sjæleliv». Han regnes som opphavsmannen til den moderne psykologiske litteratursjangeren, med teknikker som stream of consciousness og indre monolog. Hans mest kjente verker fra 1890-årene Sult, Mysterier, Pan og Victoria regnes til nyromantikken i Norge. Senere nærmet han seg nyrealismen, med en ironisk, bred folkelivsskildrende stil i sine «nordlandsromaner».

Hamsun-senteret er tegnet av den kjente amerikanske arkitekten Steven Holl, og sto ferdig på Knut Hamsuns 150-årsdag 4. august 2009. Det prisbelønte bygget ligger i storslått natur ved havstrømmen Glimma i Hamarøy, og her tar vi deg med på en reise i Hamsuns forfatterskap. Vi heiser ankeret på formiddagen etter at vi har vært på Hamsunsenteret, spiser lunsj om bord, mens vi seiler ut fra Hamarøy gjennom den vakre skjærgården mot Svolvær. vi seiler gjennom det kjente Raftsundet og besøker den enda mer kjente Trollfjorden, før vi kaster anker i Austnesfjorden på kvelden.

Avgang og ankomst

Hele reisen i korte trekk

 • 14. mars 2020 – innsjekking Thon Hotel Svolvær
 • 15. mars 2020 kl 09:00 innsjekking MS Quest, Svolvær
 • 15. mars 2020 kl 10:00 avgang MS Quest fra Svolvær
 • 19. mars 2020 kl 09:00 ankomst MS Quest Svolvær, utsjekk kl 10:00
 • Flyplass for ankomst og avgang Svolvær Helle flyplass (SVJ)
 • Transfer fra flyplass til Thon Hotel og havnen tar 10 minutter
Skipet M/S Quest

Et kompakt og komfortabelt ekspedisjonsskip

M/S Quest er et lite og intimt ekspedisjonsskip med høy standard, som tidligere har hatt base på Grønland for polare ekspedisjoner. Vi er stolte over å kunne ta våre gjester med om bord på et skip som er en perfekt match med våre opplevelsescruise i Nord-Norge.

Skipet er 50 meter langt og 11 meter bredt, har fine uteområder, panorama-lounge på øvre dekk med bar, hyggelig restaurant, moderne og fine lugarer, og er satt opp med 4-6 tender båter som tar oss til og fra opplevelser på land når vi ligger for anker.

Skipet ble bygget i Danmark 1992, ble total restaurert innvendig i 2005, og deretter oppgradert betydelig i 2018. M/S Quest tar 54 passasjerer i 26 lugarer, hvorav alle er utvendige med havutsikt og private baderomsfasiliteter med dusj/toalett og god standard. – Norwegian Adventure Company
Skipet ble bygget i Danmark 1992, ble total restaurert innvendig i 2005, og deretter oppgradert betydelig i 2018. M/S Quest tar 54 passasjerer i 26 lugarer, hvorav alle er utvendige med havutsikt og private baderomsfasiliteter med dusj/toalett og god standard.
Panorama-lounge øvre dekk – Norwegian Adventure Company
Panorama-lounge øvre dekk
Egen bar i panorama-loungen – Norwegian Adventure Company
Egen bar i panorama-loungen
Hyggelig restaurant på nedre dekk med plass til 55 gjester – Norwegian Adventure Company
Hyggelig restaurant på nedre dekk med plass til 55 gjester

Dekkplan og lugarer

Om bord i skipet finner du følgende lugarkategorier:

A) Rederlugar (Owners cabin) med dobbelseng.
B) Dobbellugar superior (Double cabin superior) med dobbelseng.
C) Dobbellugar (Double cabin) med dobbeltseng.
D) Twin lugar pluss (Twin cabin plus) med to enkeltsenger.
E) Twin lugar (Twin cabin) med to enkeltsenger.
F) Firemannslugar (Four person cabin) med fire enkeltsenger.

Vi har dessverre ikke egne singellugarer, men bruker twin cabin med redusert pris som alternativ.

Lugarer Detaljer Kvm Pris p.p.
Triple cabin uspesifisert (1) En enkeltseng, to foldbare senger, en sofa, et stort vindu, bad, tre garderober. 11.8 19 900,-
Triple cabin (4) En enkeltseng, to foldbare senger, en sofa, et stort vindu, bad, tre garderober. 11.8 22 900,-
Twin cabin (12) En enkeltseng, en sofesofa, et stort vindu, bad, en garderobe. 8.8 26 900,-
Twin cabin Plus (2) En enkeltseng, en sofesofa, et stort vindu, bad, to små garderober. 10.2 28 900,-
Double cabin (2) Dobbelseng, ett vindu, to garderober, lenestol. 8.6 28 900,-
Double cabin superior (4) Dobbelseng, to vinduer, bad, et stort garderobeskap, lenestol, lite bord. 10.9 29 900,-
Owner's cabin (1) Dobbelseng, to vinduer, bad, to medium garderobeskap, lenestol, lite bord. 10.8 31 900,-
Single cabin spesifisert (2) Dobbelseng, ett vindu, to garderober, lenestol. 8.6 49 900,-
Livet om bord

Sosial og avslappende atmosfære om bord

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Det er noe helt eget å seile inn fjordene, ligge for anker omkranset av fjell som strekker seg helt ned i fjorden. Å nyte den første kaffen ute på dekk, eller sola som ikke går ned på kveldene. Se et par små fiskebåter tøffe langsomt forbi ut mot fiskefeltene, kjenne på været og være på vei. Det er på alle måter en helt egen form for reise.

Å være med på Lofoten Coastal Cruise er mye mer enn natur, kultur og kulinarisk opplevelse. Det er en seilas langs norskekysten, hvor du får se noen av de vakreste stedene i nord. Dette er i tillegg en sosial arena der du deler gleden med å oppdage mange ulike sider av Nord-Norge med andre likesinnede utforskere.

På et lite og intimt skip blir man fort kjent med de andre i gruppen. Etter en dag eller to tilhører vi den samme storfamilien! Vertskapet fra Norwegian Adventure Company er alltid tilgjengelig for spørsmål du måtte ha underveis, og skipets båt crew er imøtekommende og hjelpsomme.

Du er i trygge hender med våre lokalkjente og guider, som legger til rette for aktiv kunnskapsoverføring slik at du garantert lærer noe nytt om geologi, fauna eller dyreliv i Nord-Norge. Hver ettermiddag serverer vi lokal snack fra regionen, etterfulgt av middag og lokale matopplevelser fra Arctic Adventure Cuisine.

Arctic Adventure Cuisine

En fantastisk opplevelse av nord – også på tallerken!

Ærlig, ujålete og nordnorsk

Som et opplevelsesselskap ønsker vi at du skal oppleve noe av det beste Nord-Norge har å by på av lokale råvarer i verdensklasse. 

Med dette som utgangspunkt har vi utviklet matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine i samarbeid med Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes. I menyen har vi spesialiteter fra mer enn 25 små og store lokale råvareprodusenter fra områdene mellom Lofoten og Tromsø.

The special thing about the Arctic climate is that it’s very cold, so everything grows slower.
Fredrik Lundgren, Chef on Arctic Haute Route

Ny-nordisk stil

Arctic Adventure Cuisine representerer noen av de virkelig gode råvarene regionen har å by på – fra de dype fjordene, fjellene og gårdene. Gjennom måltidene som serveres på Arctic Haute Route, vil vi formidle noe av den særegne, nordnorske kulturen og tradisjonene, men i ny-nordisk stil.

Menyen er utviklet av en av Norges fremste kulinariske eksperter, Gunnar Hvarnes, mens den tilberedes av noen av landets unge kokketalenter. Med dette håper vi du får en fantastisk opplevelse av nord – også på tallerken!

En tur som har alt! Her opplever du Nord-Norge i et nøtteskall; Natur, fjorder, fjell, pittoreske fiskevær, kunst, kultur og kulinariske opplevelser på en og samme reise.

Book din neste reise

Lofoten Coastal Cruise

Vinter

Laster inn turer...

Vis:

Proud sponsors

Intersport – Norwegian Adventure Company partner
Mercedes Benz – Norwegian Adventure Company partner
Chaqwa – Norwegian Adventure Company partner
Coca Cola – Norwegian Adventure Company partner
Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.